.

Information til underviseren

På denne side kan du, som underviser, få information om Madpakkedysten, downloade materialer, se regler og betingelser og meget mere.

Du kan også starte med at se videoen med gode råd til opstarten af Madpakkedysten.

God fornøjelse i klassen.

Hjælp til forløb

Planlæg det perfekte forløb med denne hjælpeguide til Madpakkedysten

Pædagog Lillian fortæller om sin oplevelse med Madpakkedysten 2018

Hvorfor være med?


Supplement til din daglige undervisning:

Med Madpakkedysten får du, som underviser, en aktivitet, der kan supplere den daglige undervisning og give klassen et sjovt pusterum - kombineret med let tilgængelig læring.


Digital læringsplatform med 5 læringsvideoer:
Mejeriforeningen opstiller en digital læringsplatform, som giver mulighed for undervisning med 5 små læringsvideoer med Hjemkundskabslærer Marie Harbo og nysgerrige Sylvester. Igennem 5 hovedtemaer (Brød, Frugt og Grønt, Pålæg, 10'er mad og Spisepausen) introduceres du og dine elever for mange forskellige tips og idéer til en sund og spændende madpakke, som giver energi til en lang skoledag.Fleksibel aktivitet med 100% edutainment:
Idéen bag "100% edutainment" bygger på tankegangen om, at elever lærer bedst, når de samtidig har det sjovt. Dette er netop formålet med Madpakkedysten. Derudover er aktiviteten alsidig. Det betyder, at eleverne kan arbejde med Madpakkedystens informative indhold - og samtidigt blive kreativt udfordret i konkurrencen om at lave Danmarks bedste madpakke. Forenklede fælles mål:
Materialerne er beregnet til 0.-3. klasse, og de lever op til de nye Forenklede Fælles Mål, som sikrer, at eleverne opnår grundlæggende viden og færdigheder.

Hvad er Madpakkedysten?

 

Digitalt undervisningsmateriale:

Samfundsudviklingen afføder et krav om, at digitale medier skal integreres mere i undervisningen i folkeskolen. Derfor giver Mejeriforeningen dig “Madpakkedysten”, som er et digitalt undervisningsunivers, hvor “næring til læring” er omdrejningspunkt. Sammen med Hjemkundskabslærer Marie Harbo kan dine elever lære en masse om kost og ernæring i madpakken - til en lang skoledag.


Læringsfilm og spørgsmål:

I Madpakkedysten kortlægger Marie Harbo, gennem 4 læringsfilm, en masse sjov og spændende viden om mad i mange forskellige afstøbninger. Til hver film er der knyttet 8 spørgsmål som eleverne skal svare på. Derudover er der en læringsfilm omkring spisepausen som opfordre eleverne til, at lave deres egne regler for pausen.


Energiur og Ugeskema til børnene:

Med Energiuret og Ugeskemaet, som kan printes og udleveres til hver elev, involverer du børnene direkte i aktiviteten. Energiuret er beregnet til ophæng på køleskabet derhjemme, og giver inspirerende forslag til sund mad hele døgnet - også i madpakken.


Ugeskemaet skal udfyldes derhjemme. Børnene afkrydser, hvad de har med i madpakken - for på den måde at få fokus på, hvad de spiser. I kan også tage en fælles snak i klassen omkring deres spisemønstre - som supplement til læringsfilmene.

Download huskeliste


Skriv grupper, navne på eleverne og
hvilke ingredienser de skal medbringe.

Hænges op eller gives med hjem.

Download skema


Lav en mini-undersøgelse af hvad
eleverne har med på madpakken.

Lav klassens spiseregler

Formål og læringsmål

 

Formål:
Madpakkedysten har til formål at vække elevernes nysgerrighed for kost og ernæring - samt for deres madpakke. Sammen med Marie Harbo og Sylvester skal eleverne lære om henholdsvis Brød, Frugt og grønt, Pålæg, Spisepausen og 10'er mad, for derved at kunne besvare en række spørgsmål indenfor hvert af disse områder.

Udgangspunktet for Madpakkedysten er en digital platform, som er bygget op omkring enkle principper.

Læringsmål:
• Eleverne skal stifte bekendtskab med ernæring
• Eleverne kan arbejde på en digital platform i grupper eller alene.